Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Εκδήλωση Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη 03 Φεβ. 2018 (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)


ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΣΣΕ 1983
ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΝ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Πραγματοποιήθηκε την 3 Φεβρουαρίου 2018, με μεγάλη επιτυχία, η προγραμματισμένη, Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου και η Χοροεσπερίδα της Τάξεως στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα:

Η προσέλευση και παραμονή συμμαθητών στους ξενώνες του Γ’ ΣΣ ξεκίνησε από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, συνεχίστηκε την...
2 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, με την προσέλευση των υπόλοιπων συμμαθητών μας που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι ξενώνες ήταν άριστοι, πλήρως εξοπλισμένοι, με άριστη υποδοχή και εξυπηρέτηση από το προσωπικό τους.

Η βραδιά της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και της Χοροεσπερίδας ξεκίνησε από την 19:30 ώρα με την παράθεση ποτού καλωσορίσματος (welcome drink) στον προθάλαμο της Αίθουσας Τιμών, στο δεύτερο όροφο της Λέσχης.

Τους συμμαθητές υποδέχονταν ο Ταμίας του Συνδέσμου, Γιώργος Χέλμης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος ελέγχου των ετήσιων συνδρομών και της λαχειοφόρου διαδικασίας και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Σκορδάς, ο οποίος συγκέντρωνε τα χρήματα για την προσυμφωνηθείσα τιμή του δείπνου καθώς και συμμετοχές για την επίσκεψη της επόμενης ημέρας στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (τάφος Αγίου Παϊσίου) και στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.


Μετά την άφιξη σχεδόν όλων των συμμαθητών, η εκδήλωση συνεχίσθηκε στην αίθουσα τιμών της ΛΑΦΘ, αρχίζοντας με ένα καλωσόρισμα από τον οικοδεσπότη και συμμαθητή μας Αντγο Δημήτριο Μπίκο.


Αμέσως μετά ο ουρανός πάνω από το Λευκό Πύργο φωτίσθηκε από πανέμορφα πυροτεχνήματα, που απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, προσφορά του οικοδεσπότη συμμαθητή μας.


Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου με την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση όπου, ο συμμαθητής μας Παναγιώτης Ψύχας, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου της Τάξεως καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το έργο και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου για το 2017, που ήταν και το 1ο έτος λειτουργίας του Συνδέσμου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προθέσεις του για δραστηριότητες που προγραμματίζει για το έτος 2018. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου απολογισμού, προβάλλονταν φωτογραφίες συμμαθητών με δραστηριότητες από τα τέσσερα χρόνια της Σχολής Ευελπίδων.


Μετά το πέρας των διαδικασιών της Γενικής Τακτικής Συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιττας του Συνδέσμου.


Το τυχερό νόμισμα της βασιλόπιττας βρέθηκε στο κομμάτι του Γ’ ΣΣ και το αναμνηστικό, που είχε προβλεφθεί γι’ αυτό, παρέλαβε ο Διοικητής του και συμμαθητής μας Αντγος Δημήτριος Μπίκος.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράσθηκαν ατομικά πιττάκια, σε ένα από τα οποία υπήρχε ένα νόμισμα το οποίο αντιπροσώπευε ένα TABLET MLS. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο συμμαθητής μας Σέρτης Κωνσταντίνος, ο οποίος και παρέλαβε το αντίστοιχο δώρο.


Επίσης, κατά την λαχειοφόρο διαδικασία που πραγματοποιήθηκε, τυχεροί ήταν οι παρακάτω:

α. Παπασημακόπουλος Δημήτριος, ο οποίος, με τον υπ’ αριθμό 384 λαχνό, κέρδισε 2 διανυκτερεύσεις στο VILLA MARENOSTA, στη Σύρο, προσφορά του συμμαθητή μας Ιπποκράτη Δασκαλάκη.

β. Η κόρη του αείμνηστου συμμαθητή μας Παπασπύρου Δημητρίου, η οποία με τον υπ’ αριθμό 487 λαχνό, κέρδισε μια διανυκτέρευση στο THETIS ESTATE με SPA, MASSAGE, θαλασσοθεραπεία και περιποίηση προσώπου, προσφορά του συμμαθητή μας Θεόδωρου Καράσσου.


γ. Δημήτριος Μπίκος, ο οποίος, με τον υπ’ αριθμό 254 λαχνό, κέρδισε μια συσκευασία δύο κρασιών, προσφορά του συμμαθητής μας Κυριάκου Πετρίδη.


δ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο οποίος, με τον υπ’ αριθμό λαχνό 442, κέρδισε ένα TABLET, προσφορά του Συνδέσμου της Τάξεως.


Η βραδιά συνεχίσθηκε με φαγητό, πολύ μουσική από την ορχήστρα της Στρατιωτικής Μουσικής του Γ’ ΣΣ και χορό. Στο τέλος ... απολαύσαμε ... και τις φωνητικές ικανότητες στο τραγούδι των συμμαθητών μας Δημήτρη Μπίκου και Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Η βραδιά ήταν φανταστική, η οργάνωση της όλης εκδήλωσης από το Γ’ ΣΣ, το Διευθυντή και το προσωπικό της Λέσχης άριστη, το φαγητό περισσότερο από πλούσιο, η ορχήστρα άριστη και συνεπώς η όλη εκδήλωση, εκτιμάται ως απόλυτα επιτυχημένη.

Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος απένειμε στο Σύνδεσμο και ένα αναμνηστικό. Τον ευχαριστούμε πολύ τόσο για την παρουσία του όσο και για το αναμνηστικό που έδωσε στο Σύνδεσμο της Τάξεως.


Επίσης θα ήταν παράβλεψη να μην αναφερθεί η συμμετοχή στην παραπάνω εκδήλωση, παρά τις βεβαρημένες υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις και των εν ενεργεία συμμαθητών μας, πέραν του οικοδεσπότη, Αντγων Δημόκριτου Ζερβάκη, Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, ο οποίος, ως αρχαιότερος, απεύθυνε χαιρετισμό προς τους  συμμαθητές αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους και Αντώνη Νομικού, Α’ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ.


Την επόμενη ημέρα, όσοι συμμαθητές είχαν δηλώσει από την προηγούμενη ημέρα επιθυμία συμμετοχής, με μέσα του Γ’ ΣΣ, ξεναγήθηκαν:

- Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου και ο Τάφος του Αγίου Παϊσίου, όπου έτυχαν της ξεχωριστής και ιδιαίτερης υποδοχής και φιλοξενίας από τις Μοναχές της Μονής και

- Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου προσκύνησαν το Άγιο Λείψανο του Αγίου Δημητρίου και επισκέφθηκαν το χώρο όπου μαρτύρησε ο Άγιος και μέρος από τις πρωτοχριστιανικές κατακόμβες.

Με το πέρας της ημερήσιας αυτής ξενάγησης, οι επιθυμούντες συμμαθητές γευμάτισαν στη ΛΑΦΘ, στον ιδιαίτερο χώρο, που παραχώρησε ο Στρατηγός Διοικητής του Γ’ ΣΣ, (Αίθουσα Στρατηγού Διοικητού) με πλήθος πλουσιοπάροχων εδεσμάτων και ποτών, αναλόγως της επιθυμίας εκάστου.

Στο τέλος και αφού ο καθένας εκπλήρωσε τις απορρέουσες οικονομικές υποχρεώσεις στην ΛΑΦΘ και στους κοιτώνες, αποχώρησε δίνοντας ραντεβού για την επόμενη συγκέντρωση του Συνδέσμου.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου συμμετείχαν 64 συμμαθητές, ενώ συνολικά με τις συζύγους ο αριθμός των παρευρισκομένων έφθασε περίπου στα 120 άτομα.

Ο Σύνδεσμος κρίνει σκόπιμο να ευχαριστήσει όλους τους συμμαθητές που παραβρέθηκαν σ’ αυτή τη διήμερη εκδήλωση, οι οποίοι προσήλθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Αμύνταιο, Σύρο, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Αθήνα κλπ) και διακρίθηκαν για το χιούμορ τους, τη ζωντάνια τους αλλά και τις χορευτικές τους ικανότητες.

Ο Σύνδεσμος της Τάξεως θεωρεί επίσης υποχρέωσή του να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην, ομολογούμενη από όλους και πέραν πάσης προσδοκίας, επιτυχή διοργάνωση της όλης εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην άριστη φιλοξενία που μας παρασχέθηκε. Ειδικότερα ευχαριστούμε:

- Το Διοικητή του NRDC-GR/Γ’ ΣΣ και συμμαθητή μας Αντγο Δημήτριο Μπίκο, στον οποίο ο Σύνδεσμος της Τάξεως, προσέφερε ένα ωραίο δώρο, ως έκφραση ευχαριστιών για την όλη φιλοξενία. Θεωρούμε υποχρέωση του ΔΣ του Συνδέσμου να αναφέρουμε ότι ο συμμαθητής μας ασχολήθηκε όλως ιδιαιτέρως με την όλη εκδήλωση, παρά τις βεβαρημένες υποχρεώσεις του, αφιερώνοντας κόπο και χρόνο και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και πέραν πάσης προσδοκίας, κατά ομολογία όλων των παρευρισκομένων.


- Το Επιτελείο του Γ’ ΣΣ το οποίο επίσης συνέδραμε στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης.

- Το συμμαθητή μας Φώτη Ζυμπερδίκα, ο οποίος, ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου στη Βόρεια Ελλάδα, ανέλαβε και έφερε με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την οργάνωση, προετοιμασία και υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, αφιερώνοντας πάρα πολύ προσωπικό ελεύθερο χρόνο.


- Το Διευθυντή της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης καθώς και όλο το προσωπικό της Λέσχης για τον κόπο που κατέβαλλαν, την εξυπηρέτηση που μας παρείχαν, το πολύ ωραίο και πλούσιο φαγητό αλλά και για τη εν γένει συμβολή τους στην, πέραν κάθε προσδοκίας, όμορφη διοργάνωση και βραδιά. Ο Σύνδεσμος της Τάξεως, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, προσέφερε στον Διευθυντή της Λέσχης, ως δώρο, ένα αναμνηστικό του Συνδέσμου.

- Το Διοικητή της Στρατιωτικής Μουσικής του Γ’ ΣΣ αλλά και όλο το προσωπικό της ορχήστρας, οι οποίοι φρόντισαν για την όλη ψυχαγωγία μας. Ο Σύνδεσμος της Τάξεως, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, προσέφερε στον Διοικητή της Στρατιωτικής Μουσικής, ως δώρο, ένα αναμνηστικό του Συνδέσμου.

- Τον υπεύθυνο αλλά και όλο το προσωπικό των ξενώνων για την άριστη φιλοξενία μας κατά τη διαμονή μας στους ξενώνες.

Πληθώρα από φωτογραφίες της εκδήλωσης στη ΛΑΦΘ αλλά και της ξενάγησης την επόμενη ημέρα έχει δημοσιευθεί στο Blog του Συνδέσμου: ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Ο Σύνδεσμος, στην προσπάθειά του να φέρει όσο το δυνατόν πιο πολλούς συμμαθητές κοντά, θα προσπαθήσει να διοργανώσει και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, στις οποίες ευελπιστεί ότι η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συνδέσμου Αξιωματικών ΣΣΕ/83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου